Schrijnwerker Antwerpen

Een schrijnwerker uit Antwerpen kan je ondersteunen bij al het schrijnwerk en houtbewerking in en rond het huis. De schrijnwerkers maken houten meubilair voor je op maat en zijn in te schakelen voor het vervangen van ramen en deuren van hout. Door het schrijnwerk uit te laten voeren door een professioneel schrijnwerker ben je verzekerd van vakwerk!

Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van een schrijnwerker. Ook vind je hier meer informatie over de kostprijs voor het inschakelen van een schrijnwerkerij en lees je over de voor- en nadelen van schrijnwerkers. Schrijnwerker gezocht? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes!

schrijnwerker

Bespaar op de kosten voor schrijnwerk

Met behulp van onze service vind je snel en gemakkelijk de beste binnenschrijnwerker of buitenschrijnwerker voor jouw timmerwerken! Gebruik het offerteformulier om meerdere offertes van schrijnwerkers uit Antwerpen aan te vragen voor het maken van een inbouwkast, badkamermeubel of boekenkast. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de schrijnwerkerij dat je het beste aanbod doet! Mensen besparen op deze manier al snel tot wel 40% op hun schrijnwerk besparen!

Navigeer direct op deze pagina naar:
Binnenschrijnwerk | Buitenschrijnwerk | Uurloon schrijnwerkers

Voor al je schrijnwerk op maat

Een schrijnwerkerij is in te zetten voor al het schrijnwerk op maat. Mogelijkheden zijn de realisatie van maatkasten zoals vestiairekasten of een dressing op maat. Natuurlijk zijn ook grote projecten een optie: geef de keukenrenovatie uit handen of besteed de winkelinrichting uit aan een professioneel schrijnwerker. Ook voor totaalprojecten is een schrijnwerkerij uit Antwerpen in te schakelen.


binnenschrijnwerk Antwerpen

Binnenschrijnwerk Antwerpen

Onder het binnenschrijnwerk verstaan we alle timmerwerken die zich binnen in huis bevinden. Een binnenschrijnwerker kan je helpen bij het renoveren van je keuken: hij breekt het bestaande schrijnwerk af en plaatst nieuw binnenschrijnwerk. Daarnaast kun je de hulp van een binnenschrijnwerker uiteraard gebruiken bij het maken van meubels van hout op maat, het realiseren van maatkasten en het afwerken van de zolder. De meest voorkomende werkzaamheden van een binnenschrijnwerker zijn het maken van:

 • houten meubels;
 • ingemaakte kasten;
 • een vals plafond of scheidingswand;
 • de binnendeuren;
 • de zolderafwerking;
 • trappen;
 • houten wandbekleding;
 • een winkelinrichting;
 • een keukenrenovatie.

Meubels op maat, voor een uniek interieur

Steeds meer mensen kiezen voor houten meubels op maat. Als je al jarenlang op zoek bent naar die perfecte eettafel van hout, of nergens die houten bank in de juiste afmetingen bent tegengekomen, dan is het inschakelen van een schrijnwerkerij een goed idee. Een binnenschrijnwerker luistert naar jouw ideeën en verwerkt deze vervolgens in een schets. Na goedkeuring gaat de schrijnwerkerij van start met de productie van jouw persoonlijke meubels! Zo weet je zeker dat de tafel de juiste afmetingen heeft en dat niemand dezelfde houten stoelen heeft als jij.

Kasten op maat

Het vinden van de juiste kast voor het interieur is soms een groot dilemma. Wil jij ook voldoende ruimte hebben om al je boeken te kunnen stallen? Of ben je op zoek naar een oplossing voor die overvolle dressing in je slaapkamer? Een schrijnwerker maakt uiteraard ook kasten helemaal op maat.

Maatkasten worden speciaal voor de ruimte ontworpen, zodat je zeker weet dat je alle ruimte optimaal benut. Je bepaalt zelf hoe de indeling van de ingemaakte kasten eruit komt te zien en de schrijnwerkers denken met je mee over een praktische verdeling. Zo weet je zeker dat de kasten ook in de praktijk handig zijn om te gebruiken! Een voorbeeld is een inbouwkast in de slaapkamer of een nieuw badkamermeubel op maat.


Van kwalitatieve maatkasten tot houten wandbekleding

Vind de beste binnenschrijnwerker uit Antwerpen en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes

Vestiairekasten

Eén van de maatkasten die schrijnwerkers in Antwerpen regelmatig maken, zijn vestiairekasten. Vestiairekasten zijn speciale kasten voor het interieur, die men vaak in de hal plaatst. Hierin is voldoende bergruimte voor al je schoenen, jassen paraplu’s en andere accessoires. Bij vestiairekasten maakt de binnenschrijnwerker slim gebruik van de ruimte. Door deze bijvoorbeeld onder je trap te plaatsen, gebruik je ruimte die anders onbenut zou blijven!

Dressing op maat

Heb je altijd al gedroomd van je eigen inloopkast? Schakel dan een binnenschrijnwerker in voor een dressing op maat! Met de realisatie van een dressing op maat krijg jij de inloopkast van je dromen. Doordat de dressing helemaal op maat is, bepaal je zelf hoe je hem indeelt. Heb je veel schoenen die je hierin kwijt wilt, of wil je juist extra ruimte creëren voor alle accessoires?

Binnendeuren

Het schrijnwerk van de binnendeuren zijn een belangrijk onderdeel van het interieur van een woning. Helaas is niet iedereen hiervan op de hoogte. Wanneer een huis gekocht wordt, blijven de standaard houten deuren vaak zitten. Door deze te vervangen met unieke binnendeuren op maat kun je het karakter van de woning beter benadrukken. Wanneer je bijvoorbeeld in een klassieke jaren ’30 woning woont, dan geeft een authentieke deur met glas veel meer sfeer dan een standaard binnendeur. Wil je juist het moderne karakter van het huis benadrukken? Kies dan voor een deur met strakke lijnen. Een schrijnwerkerij levert verschillende deuren van hout volledig op maat!

schrijnwerkerij Antwerpen

Keukens, maatwerk en renovatie

Wie geïnteresseerd is in een nieuwe keuken, is bij een schrijnwerker aan het juiste adres. Schrijnwerkers stellen als eerste een ontwerp op, dat volledig naar jouw wensen is. Zo heb je volledige inspraak in de indeling van de nieuwe keuken! Na het ontwerpen van de nieuwe keuken hoef je niet op zoek naar een vakman voor de realisatie hiervan: de schrijnwerkers uit Antwerpen voeren de keukenrenovatie helemaal voor je uit! Zij verwijderen de oude timmerwerken en maken de nieuwe keukenkasten op de gewenste plek.

Vals plafond

Steeds meer mensen uit Antwerpen kiezen voor de realisatie van een vals plafond. Als je een woning hebt met een heel hoog plafond, dan geeft dit al snel een kille indruk. Het plaatsen van een vals plafond creëert dan een stijlvolle sfeer en het verbetert de akoestiek in huis. Bovendien biedt een vals plafond veel mogelijkheden. Zo is een vals plafond ideaal om spotverlichting in te bouwen. Boven het valse plafond werken de schrijnwerkers gemakkelijk alle kabels weg, zodat deze niet zichtbaar zijn. Daarnaast is een vals plafond een goede oplossing als het originele plafond beschadigd of ernstig vervuild is geraakt.

Vloeren

Hoewel er steeds vaker laminaat, PVC of andere soorten vloerbedekking gebruikt wordt, zijn nog steeds veel mensen gecharmeerd van echte authentieke houten vloeren. Houten vloeren kun je ook door een schrijnwerker laten leggen. De vloeren hebben een warme en authentieke uitstraling. Waar je rekening mee moet houden, is dat vloeren van hout nog gaan ‘werken’. Door warmte, kou en luchtvochtigheid zal hij krimpen of uitzetten. Om problemen door het ‘werken’ te voorkomen is het belangrijk om de vloeren door een ervaren schrijnwerker te laten leggen. Populaire houtsoorten voor vloeren zijn eiken- en grenenhout.

schrijnwerk op maat Antwerpen

Trappen

Schrijnwerkers zijn ook in te schakelen bij een traprenovatie of voor het plaatsen van nieuwe trappen. De houten trappen zijn schrijnwerk en worden ter plekke of in de schrijnwerkerij voor je gemaakt. Wie zijn trappen laat maken door een professioneel schrijnwerker heeft onder andere inspraak in de houtsoort, het model en de afwerking. Afhankelijk van de ruimte, is er helaas vaak weinig keuze met betrekking tot de modellen van de trappen. Is je trap nog in orde, maar heb je wel een nieuwe trapleuning nodig? Uiteraard is een schrijnwerker hier ook voor in!

Zolderinrichting

De zolder kan een belangrijk onderdeel zijn van je woning, maar voor veel mensen is en blijft de zolder een opslagruimte. Zonde! Door de zolderinrichting uit te besteden aan een schrijnwerkerij weet je zeker dat je zolder helemaal klaar is voor gebruik.

Bij de zolderinrichting kun je onder meer denken aan gyproc. Door de zolder met platen van gyproc in te delen in meerdere kamers profiteert je optimaal van de grote ruimte. Daarnaast zijn de schuine wanden de ideale locatie voor maatkasten. Zo heb je voldoende bergruimte zonder dat je spullen continu in het zicht zijn. Breng tijdens de zolderinrichting houten wandbekleding aan en profiteer van een flinke waardevermeerdering van je woning in Antwerpen.

Video: Impressie zolderinrichting

Winkelinrichting

Start jij binnenkort je eigen winkel? Daar komt een hoop schrijnwerk bij kijken, en een logische winkelinrichting is daar maar een klein onderdeel van. Toch is de winkelinrichting enorm belangrijk. Zonder ervaring is het lastig te bepalen hoe je de winkel het beste kunt inrichten. Veel schrijnwerkers uit Antwerpen zijn ervaren in het ontwerpen van een goede winkelinrichting, en kunnen je ook hierbij helpen. De schrijnwerkers helpen je alle ruimte optimaal te benutten. Ook kunnen zij eventueel wanden optrekken, zodat je ook een ruimte berging creëert. Naast het ontwerp van de winkelinrichting, helpen schrijnwerkers ook met de productie van de kasten, deuren pashokjes en al het andere dat een winkel nodig heeft.


buitenschrijnwerk Antwerpen

Buitenschrijnwerk Antwerpen

Bij een buitenschrijnwerker ben je aan het juiste adres met betrekking tot al het buitenschrijnwerk. Bij het buitenschrijnwerk is het belangrijk om te kiezen voor een kwalitatieve houtsoort. Buitenschrijnwerk wordt namelijk continu blootgesteld aan weer en wind, waardoor dit al snel wordt aangetast. Een buitenschrijnwerker werkt alleen met kwalitatieve producten en zorgt voor een goede afwerking, zodat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft. Buitenschrijnwerk bestaat uit verschillende onderdelen, je kunt onder andere denken aan:

 • ramen en deuren;
 • houten gevelbekleding;
 • een restauratie van een monumentenpand;
 • het bouwen van een bijgebouw;
 • het bouwen van een veranda.

Ramen

De ramen hebben een grote invloed op de uitstraling van je woning in Antwerpen. Maar ze zijn ook erg belangrijk voor een goede isolatie. Wanneer je houten ramen niet langer in goede staat verkeren, is het belangrijk om dit schrijnwerk te laten vervangen door een professioneel buitenschrijnwerker uit Antwerpen. Zijn de ramen tijdens een storm beschadigd geraakt? Dan ben je bij een buitenschrijnwerker tevens op het juiste adres voor een reparatie. Met behulp van houtvuller herstelt hij de houten ramen in korte tijd, zodat je geen last hebt van warmteverlies.

schrijnwerker ramen en deuren Antwerpen

Deuren

Ook de buitendeuren worden aangetast door het weer, waardoor het voor kan komen dat je deze uit noodzaak moet vervangen. Natuurlijk kun je ook een schrijnwerker uit Antwerpen inschakelen als je de voordeur wilt vervangen voor een mooiere uitstraling! De deuren worden helemaal op maat gemaakt. Wil je graag een groot raam in de deur, zodat je precies kan zien wie er voor de deur staat? Alles is mogelijk. De schrijnwerker denkt mee aan een praktisch ontwerp zodat jij uiteindelijk helemaal tevreden bent met het eindresultaat.

Houtskeletbouw

Zelfs als je binnenkort een nieuw huis in Antwerpen laat bouwen, komt de hulp van een schrijnwerker goed van pas. Zo kun je een schrijnwerker bijvoorbeeld inschakelen voor de houtskeletbouw van het huis.

Wat is de houtskeletbouw precies?

De houtskeletbouw vormt de basis van je woning. Met de houtskeletbouw doelen we op de opbouw van stevige houten balken die de draagconstructie van het huis vormen. Bij massieve houtbouw bestaan alle binnenmuren helemaal uit hout en als je kiest voor houtskeletbouw dan bestaat alleen de constructie uit hout. Meestal kiezen mensen uit Antwerpen ervoor om de gevel verder af te werken met metselwerk.


Buitenschrijnwerker uit Antwerpen gezocht?

Maak gratis gebruik van onze service en vind de beste buitenschrijnwerker uit je regio!

Vraag offertes aan

Veranda

Wie optimaal van zijn of haar tuin wil genieten, is een veranda een goede oplossing! Een veranda is een soort aanbouw aan je woning. Meestal heeft het een afdak dat leunt op palen voor de veranda. Een veranda is ideaal om het hele jaar door van de tuin te genieten: door de afdak zit je namelijk altijd droog, ook als het buiten keihard regent.

Wil je iets meer luxe, dan kun je ook kiezen voor een afgesloten veranda. De meeste mensen gebruiken hiervoor glazen wanden, waardoor je op de veranda veel licht hebt, maar geen last hebt van wind of neerslag. Wil je geen veranda maar heb je wel extra ruimte nodig? Dan is het bouwen van een houten bijgebouw ook een optie.

Houten gevelbekleding

Steeds meer inwoners van Antwerpen kiezen voor houten gevelbekleding. Dit geeft de woning een prachtige uitstraling en zorgt ervoor dat de kwaliteit van de gevel behouden blijft. Het plaatsen van houten gevelbekleding laat je het beste over aan een professioneel buitenschrijnwerker of timmerman. De timmerman geeft je de keuze uit verschillende houtsoorten.

 • Vuren hout is populair voor schrijnwerk vanwege de lage prijzen en de natuurlijke uitstraling. Het is wel minder duurzaam dan andere houtsoorten.
 • Lariks hout heeft een lage prijs en heeft mooie tekeningen in het hout. De duurzaamheid is iets beter dan vurenhout.
 • Red Cedar gevelbekleding is erg populair voor schrijnwerk vanwege de duurzaamheid en het rustieke uiterlijk.

schrijnwerker uurloon

Uurloon schrijnwerkers

Schrijnwerker uit Antwerpen gezocht en ben je benieuwd naar de kosten? De prijs voor het schrijnwerk is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het uurloon van de timmerman. Elke schrijnwerkerij bepaalt z’n eigen uurloon, waardoor de prijs per schrijnwerker enorm kunnen verschillen. Gemiddeld ligt dit tussen de €40,- tot €50,-. Een goedkope timmerman rekent ongeveer €25,- tot €40,- per uur en duurdere schrijnwerkers rekenen ongeveer €50,- tot €60,-.

Tabel: uurtarief schrijnwerkers

Uurloon schrijnwerkers Gemiddeld tarief (exclusief btw)*
Laag €25,- tot €40,-
Gemiddeld €40,- tot €50,-
Hoog (afhankelijk van inbegrepen zaken) €50,- tot €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Het exacte uurloon hangt af van diverse factoren, denk aan de soort klus, kwaliteit, ervaring van de schrijnwerker, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Premie voor schrijnwerk mogelijk?

In sommige gevallen heb je bij schrijnwerk recht op een premie. Dankzij een premie zijn de prijzen een stuk aantrekkelijker! Je hebt onder andere recht op de renovatiepremie wanneer je het buitenschrijnwerk laat vervangen. Voorbeelden hiervan zijn het vervangen van de ramen en deuren. Op Vlaanderen.be vind je meer informatie over de Vlaamse renovatiepremie en de voorwaarden om deze premie aan te vragen.


Kwalitatief schrijnwerk tegen lage prijzen!

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten van jouw schrijnwerk!

Gratis offerte aanvragen

Voordelen inschakelen schrijnwerker Antwerpen

 • Een schrijnwerker levert professioneel vakwerk.
 • Je bent verzekerd van meubilair op maat van de hoogste kwaliteit.
 • Schrijnwerkers bieden vaak garantie op het afgeleverde werk.
 • Kwalitatief schrijnwerk op maat heeft een positieve invloed op de waarde van je woning.

Grootste plaatsen in de provincie

Antwerpen | Mechelen | Turnhout | Heist-op-den-Berg | Brasschaat | Geel | Mol | Lier | Schoten | Brecht | Herentals |

Besparen op schrijnwerk kosten? Gratis offertes vergelijken

Ben je overtuigd en wil je professionele schrijnwerkers inschakelen voor je keukenrenovatie? Of wil je de meubels op maat door een schrijnwerker uit Antwerpen laten maken? Nieuwe woning gekocht en wil je een timmerman inschakelen voor een totaaloplossing? Vraag dan via het offerteformulier snel, gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 schrijnwerkers uit Antwerpen! Dit doe je gemakkelijk via het offerteformulier. Kies de schrijnwerker met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!