Schrijnwerker Harelbeke

Schrijnwerker uit Harelbeke gezocht? De schrijnwerkers uit ons netwerk zijn ruim ervaren en in staat al jouw schrijnwerk vakkundig uit te voeren. Met schrijnwerk op maat verbeter je de uitstraling van je woning én verhoog jij je woongenot. Voor iedereen die gecharmeerd is van de uitstraling van hout is kwalitatief buiten- en binnenschrijnwerk onmisbaar.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende werkzaamheden van een schrijnwerker uit Harelbeke. Ook vind je meer informatie over de prijzen van verschillende soorten timmerwerken en krijg je een inzicht in de voordelen van een schrijnwerkerij. Wil je besparen op de totaalprijs? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van schrijnwerkers uit Harelbeke.

schrijnwerker

Bespaar op de kosten voor schrijnwerk

Ben je op zoek naar een binnenschrijnwerker of buitenschrijnwerker? Dan wil je waarschijnlijk niet te veel betalen. Goed nieuws: door gebruik te maken van onze service bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totale prijs! Hoe het werkt? Via het offerteformulier vraag je met één muisklik offertes aan bij een aantal schrijnwerkers uit Harelbeke. Zij sturen dan zo snel mogelijk een prijsopgave. Vergelijk de prijzen en kies voor de timmerman met het beste aanbod!

Navigeer direct op deze pagina naar:
Binnenschrijnwerk | Buitenschrijnwerk | Uurloon schrijnwerkers

Voor al je schrijnwerk op maat

Schrijnwerkers uit Harelbeke zijn in te zetten voor alle timmerwerken in en rond het huis. Wil je graag de hele woning renoveren of ben je van plan een compleet nieuwe woning te bouwen? De meeste schrijnwerkers bieden dan een totaaloplossing aan. Tegen scherpe prijzen voeren zij al het schrijnwerk van het hele project voor je uit.


binnenschrijnwerk Harelbeke

Binnenschrijnwerk Harelbeke

Onder het binnenschrijnwerk verstaan wij al het schrijnwerk dat zich binnen in huis bevind. Dit is meer dan je waarschijnlijk vermoedt. Zo horen de deuren natuurlijk bij het schrijnwerk, evenals de trap, vloeren van hout en andere timmerwerken, zoals maatkasten en meubels. Wil je graag een lambrisering van hout? Dan behoort ook de houten wandbekleding tot het schrijnwerk. Het is aan te raden om op zoek te gaan naar een schrijnwerker die ervaren is in binnenschrijnwerk. Bij een binnenschrijnwerker ben je aan het juiste adres voor onder andere:

 • meubels op maat;
 • houten kasten, zoals vestiairekasten of andere maatkasten;
 • een nieuwe keuken;
 • binnendeuren;
 • vloeren;
 • houten wandbekleding.

Meubels op maat, voor een uniek interieur

Een schrijnwerkerij kan veel betekenen voor je interieur. Weet je nog niet wat je met je inrichting aanmoet? Laat dan meubels op maat maken! Laat bijvoorbeeld een tafel van hout maken op de schrijnwerkerij, die precies past in jullie eetkamer. Of laat een bedframe van hout maken voor een natuurlijke sfeer in de slaapkamer.

Wanneer je meubels laat maken door een binnenschrijnwerker, heb je enorm veel keuzes. Pas wanneer je het ontwerp hebt goedgekeurd gaat de productie van start, zodat je verzekerd bent van meubels die helemaal bij het interieur passen.

Kasten op maat

Steeds meer mensen in Harelbeke laten houten kasten op maat plaatsen. Maatkasten hebben verschillende voordelen, maar het belangrijkste is wel dat je de ruimte optimaal benut. Maatkasten vind je vaak bij de zolderinrichting, maar je kunt natuurlijk ook kasten in je woonkamer, keuken of badkamer laten plaatsen: denk bijvoorbeeld aan een inbouwkast op maat of een luxe badkamermeubel.

Heb je veel boeken waar je geen plek voor hebt?

Een ingemaakte boekenkast biedt voldoende ruimte voor iedere boekencollectie. Als je een binnenschrijnwerker inschakelt, dan helpt hij je met het ontwerp en de juiste locatie van de maatkasten. Als je in de toekomst gaat verhuizen dan kun je de maatkasten eventueel meeverkopen, waarmee de kasten ook zorgen voor een waardevermeerdering van je woning!


De beste binnenschrijnwerker voor al je binnenschrijnwerk!

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten. Gratis en snel!

Offertes aanvragen

Vestiairekasten

Vestiairekasten zijn kasten die voornamelijk in de hal geplaatst worden. Hiermee vormen vestiairekasten een oplossing voor al jullie jassen, schoenen, tassen en andere accessoires. Door dit in vestiairekasten op te bergen ziet de hal er een stuk netter en overzichtelijker uit. Hierdoor lijkt de kleine ruimte al snel een stuk groter. Schrijnwerkers maken deze en andere kasten volledig voor jou op maat.

Dressing op maat

Kasten die schrijnwerkers uit Harelbeke regelmatig plaatsen, zijn dressings. Een dressing op maat is de droom van elke vrouw. Door de dressing op maat te laten maken heb je zelf inspraak in de indeling. Waar de één liever extra hangruimte heeft, vindt een ander het juist belangrijk om extra legplanken in de dressing op maat te hebben.

Binnendeuren

Bij het bouwen van woningen, kiezen de meeste kopers voor standaard, goedkope deuren. Dit zijn binnendeuren met een vulling van karton en hebben qua uiterlijk maar weinig uitstraling. Een schrijnwerkerij maakt verschillende soorten deuren die je woning veel meer sfeer bieden. Denk bijvoorbeeld aan luxe binnendeuren van hout, bestaande uit verschillende panelen. Door het brede aanbod aan binnendeuren is er altijd een keuze die goed bij je past. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om de deuren op maat te laten maken. In dat geval produceert de schrijnwerkerij de deuren volledig naar je wensen.

schrijnwerkerij Harelbeke

Keukens, maatwerk en renovatie

Je hebt het misschien niet perse door, maar ook in een keuken zit veel schrijnwerk. Een schrijnwerker is dan ook goed in te zetten voor een keukenrenovatie of voor het plaatsen van een compleet nieuwe keuken. De binnenschrijnwerker denkt bij een keukenrenovatie met je mee over het ontwerp zodat de indeling behalve mooi, ook praktisch is. De onderdelen van de keuken worden vooraf zoveel mogelijk op de schrijnwerkerij gemaakt, zodat de schrijnwerkers de keuken tijdens de keukenrenovatie alleen nog in elkaar hoeven zetten.

Schakel een binnenschrijnwerker in voor de realisatie van je droomkeuken! Of dat nou een groot kookeiland is of dat je juist liever voor een ruime leefkeuken kiest. Een schrijnwerker helpt je met het ontwerp en het bouwen van de nieuwe keuken.

Vals plafond

Als je graag sfeervolle verlichting in huis wilt, dan is spotverlichting een goede keuze. Het installeren voor spotverlichting is met behulp van een vals plafond erg gemakkelijk. Bij het plaatsen van een vals plafond houdt de schrijnwerker rekening met de locaties van de spotverlichting en werkt alle kabels en elektriciteitsdraden boven het vals plafond weg. Hiernaast heeft een vals plafond nog andere belangrijke voordelen:

 • Een vals plafond verbetert de akoestiek in huis.
 • Het verbergt een beschadigd plafond.
 • Een vals plafond is sfeer verhogend.

Vloeren

Ook de vloeren behoren tot het schrijnwerk dat een schrijnwerker voor je kan uitvoeren. Vloeren van hout zijn al jarenlang populair. Het heeft meer onderhoud nodig dan andere vloeren, maar je bent wel verzekerd van een vloer die tot wel 40 jaar lang meegaat! Een schrijnwerker heeft ruime ervaring met het leggen van vloeren en is op de hoogte van alle valkuilen. Zo is het belangrijk om te weten dat echt hout nog gaat ‘werken’, waardoor deze uitzet en krimpt. De schrijnwerker legt de vloeren ongeveer een centimeter van de wand vandaan, zodat er genoeg speling is.

schrijnwerk op maat Harelbeke

Trappen

Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe trap of in een traprenovatie, dan kan een schrijnwerker je verder helpen. Een schrijnwerker kan een compleet nieuwe trap voor je maken, maar is ook ervaren in het renoveren van trappen. Door de trappen goed te schuren herstelt de schrijnwerker deze in ere. Zeker bij oudere, klassieke trappen van hout is een renovatie de manier om de originele uitstraling te behouden.

Wie zijn trappen laat renoveren doet er verstandig aan om ook naar de trapleuning te kijken. Wanneer deze slijtageplekken vertoont is de leuning minder veilig. Laat de leuning dan door een schrijnwerker vervangen.

Zolderinrichting

De zolderinrichting is een belangrijk onderdeel van elke woning, maar helaas blijft hij bij veel inwoners van Harelbeke liggen. Begrijpelijk, want de zolder is de ideale ruimte om alle spullen op te bergen. Toch kun je de zolder gemakkelijk gebruiken als opslagruimte en als nieuw kantoor.

Bij de zolderinrichting gebruiken de meeste schrijnwerkers gyproc voor de wandbekleding. Gyproc wordt gebruikt voor het opzetten van wanden en het maken van maatkasten onder de schuine wanden. Zo heb je op zolder je plek waar je al je ongebruikte spullen kunt stallen en houd je toch genoeg ruimte over voor je eigen thuiskantoor.

Video: Impressie zolderinrichting

Winkelinrichting

Tot slot behoort uiteraard ook de winkelinrichting bij het schrijnwerk. Als je een nieuwe winkel start of je wilt je eigen winkelzaak gaan verbouwen, dan komt de hulp van een professioneel binnenschrijnwerker enorm van pas. Een binnenschrijnwerker met ervaring in winkelinrichting helpt met het ontwerpen van een praktische indeling. Daarnaast bouwt hij ook alle kleedhokjes, kledingrekken of stellingkasten die je nodig hebt.

Wil je graag een gedeelte van de winkel gebruiken als magazijn? Vraag de schrijnwerker dan om een houten wand te plaatsen, zodat je extra ruimte overhoudt.


buitenschrijnwerk Harelbeke

Buitenschrijnwerk Harelbeke

Schrijnwerkers gezocht voor je buitenschrijnwerk? Dan ben je bij een buitenschrijnwerker uit Harelbeke aan het juiste adres! Een buitenschrijnwerker doet verschillende dingen, je kunt ze inschakelen voor het vervangen of herstellen van je raamkozijnen of voordeuren, maar het is ook mogelijk een buitenschrijnwerker in te schakelen voor de houtskeletbouw van je nieuwe woning! Je bent voor grote en kleine timmerwerken aan het juiste adres bij een buitenschrijnwerker uit Harelbeke. De meest voorkomende werkzaamheden van een schrijnwerkerij staan hieronder voor je op een rijtje:

 • Ramen en deuren vervangen.
 • De houtskeletbouw van woningen.
 • Het bouwen van een veranda.
 • De realisatie van een houten bijgebouw.

Ramen

Steeds vaker kiezen mensen voor kunststof ramen, omdat deze gemakkelijk in onderhoud zijn. Toch gaat er niets boven de warme uitstraling van echt hout, zeker niet bij een oudere, klassieke woning. In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor houten ramen. Wil je graag je kunststof ramen vervangen of zijn je houten ramen ernstig beschadigd? Vraag dan de hulp van een professioneel buitenschrijnwerker.

De buitenschrijnwerker meet je ramen precies op, zodat je zeker weet dat de nieuwe raamkozijnen perfect passen. Daarna plaatst hij deze vakkundig. Zo profiteer je van de hoogste kwaliteit en de beste isolatie!

schrijnwerker ramen en deuren Harelbeke

Deuren

De buitendeuren moeten van goede kwaliteit zijn. Dit heeft te maken met de isolatiewaarde van je huis, maar ook met de veiligheid. Je wilt natuurlijk voorkomen dat inbrekers via jouw voordeur naar binnen kunnen dringen. Schrijnwerkers uit Harelbeke leveren kwalitatieve voordeuren in verschillende houtsoorten. Laat je de deur op maat maken, dan heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en modellen.

Kies jij bijvoorbeeld liever voor een deur met een raam zodat direct duidelijk is wie er voor de deur staat of wil je juist liever een gesloten deur met een klein kijkgat? De schrijnwerkerij denkt met je mee en verwerkt al je wensen in één ontwerp.

Houtskeletbouw

Wanneer je een huis laat bouwen, dan behoort houtskeletbouw tot de mogelijkheden. Houtskeletbouw is in de bouwindustrie steeds populairder, omdat het maar weinig tijd in beslag neemt en relatief voordelig is. De schrijnwerkerij produceert vooraf de balken en wanden voor de constructie voor de woning, die ter plaatse binnen tien werkdagen al in elkaar gezet worden! Zo heeft houtskeletbouw een aantal andere voordelen:

 • De droogtijd is een stuk sneller dan bij betonbouw.
 • De buitenwanden van houtskeletbouw zijn een stuk dunner, maar bieden dezelfde isolatiewaarde als beton.
 • Houtskeletbouw is erg licht, waardoor je kosten bespaart voor zware funderingen.

Kwalitatief buitenschrijnwerk voor de laagste prijs!

Wij brengen je in contact met een goede buitenschrijnwerker in Harelbeke.

Vraag offertes aan

Veranda

Steeds meer inwoners van Harelbeke kiezen voor een veranda. Met een veranda kun je de hele zomer van de tuin genieten: ook als het regent! Oorspronkelijk is een veranda een soort terras met een afdakje. Tegenwoordig kiezen echter steeds meer mensen voor een gesloten veranda. Bij een gesloten veranda werken de schrijnwerkers de wanden af met glazen panelen. Hiermee heb je op de veranda voldoende lichtinval en heb je geen last van harde wind. Zo kun je zelfs ’s winters van de tuin genieten! Heb je de behoefte aan extra ruimte in de tuin maar is een veranda niet helemaal de juiste keuze? Overweeg dan het plaatsen van een houten bijgebouw.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is in Harelbeke enorm populair! Het geeft je woning een compleet andere uitstraling, en heeft verschillende voordelen. Zo bescherm je de gevel, waardoor de kwaliteit hiervan langer behouden blijft. Daarnaast zorgt goede gevelbekleding ook voor een betere isolatie. Wanneer je geïnteresseerd bent in echt houten gevelbekleding, is het aan te raden om dit door een buitenschrijnwerker te laten plaatsen. Alleen dan weet je zeker dat de gevelbekleding correct geplaatst wordt.

Er zijn verschillende houtsoorten waar je uit kan kiezen. De meest voorkomende keuze is hardhout, zoals Europees eikenhout of Amerikaans cederhout. Hardhout is goed bestand tegen weersomstandigheden en heeft een hoge kwaliteit.


schrijnwerker uurloon

Uurloon schrijnwerkers

Omdat elke schrijnwerkerij z’n eigen uurtarief hanteert, verschillen de kostprijzen per timmerman enorm. Door offertes te vergelijken vind je al snel de schrijnwerkers met het beste aanbod. Gemiddeld ligt het uurloon van een schrijnwerker tussen de €40,- en €50,-. Een goedkope schrijnwerker rekent ongeveer €25,- tot €40,- per uur en het uurtarief van een duurdere schrijnwerkerij ligt gemiddeld tussen de €50,- tot €60,-.

Tabel: uurtarief schrijnwerkers

Uurloon schrijnwerkers Gemiddeld tarief (exclusief btw)*
Laag €25,- tot €40,-
Gemiddeld €40,- tot €50,-
Hoog (afhankelijk van inbegrepen zaken) €50,- tot €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Het exacte uurloon hangt af van diverse factoren, denk aan de soort klus, kwaliteit, ervaring van de schrijnwerker, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Premie voor schrijnwerk mogelijk?

Afhankelijk van het soort houtbewerking dat je laat uitvoeren, loopt dit aardig in de kosten op. In sommige gevallen kun je gelukkig een premie aanvragen. Bij het (gedeeltelijk) vervangen van het buitenschrijnwerk heb je mogelijk recht op de Vlaamse renovatiepremie! Wel moet het nieuwe buitenschrijnwerk voldoen aan een minimale isolatiewaarde. Online op Vlaanderen.be vind je meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de renovatiepremie.


Schrijnwerker gezocht voor schrijnwerk op maat?

Vergelijk offertes van schrijnwerkers uit Harelbeke en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offerte aanvragen

Voordelen inschakelen schrijnwerker Harelbeke

 • Schrijnwerk op maat zorgt voor een waardevermeerdering van je woning in Harelbeke.
 • Een schrijnwerker levert vakwerk zodat je gegarandeerd bent van hoge kwaliteit.
 • Schrijnwerkers bieden garantie op het afgeleverde werk.
 • Door het schrijnwerk uit te besteden bespaar jij jezelf veel tijd en energie.

Grootste plaatsen in de provincie

Brugge | Kortrijk | Oostende | Roeselare | Waregem | Ieper | Knokke-Heist | Menen | Wevelgem | Harelbeke | Izegem |

Besparen op schrijnwerk kosten? Gratis offertes vergelijken

Niemand wil teveel betalen voor zijn of haar schrijnwerk op maat. Maak daarom gebruik van onze service! Deze is gratis en helemaal vrijblijvend zodat je nergens aan vastzit. Vul het offerteformulier in en vraag met één muisklik gemakkelijk tot wel 6 offertes aan van schrijnwerkers uit je eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de binnen- of buitenschrijnwerker met het beste aanbod!